Tired

Jag blev visst trött ovanligt tidigt idag. Känns det som just nu i alla fall. Kan ju nöstan slå vad om att jag kommer känna mig superpigg igen så fort jag lägger mig i sängen. För det är vad jag kommer göra nu. Hoppas dock att jag kommer somna fort och sova gott hela natten.

Christmas Songs

Nu har jag lagt in en massa julsånger på min telefon. Inte bara det förståss, det skulle bli tröttsamt jag la in en massa annat också. Men nu kanske jag kommer hinna få lite julstämning i kroppen innan jag kommer hem. Det vore underbart om jag lyckades med det i alla fall.



Dagens Övningar


2011-11-29


Dreams

Nu är det allt dags att gå och lägga sig. Klockan är ju 3.20 och jag börjar ju 10.30 imorgon och måste hinna till bibblan innan och skriva ut mina ihop-hafsade journals. Hoppas jag lyckas komma upp bara. =)

Sunrise Avenue - Fairytale Gone Bad

Jag var inte den som lyssnade så mycket på texterna till låtarna jag lyssnade på. Jag lyssnade med andra ord inte så noga. Nu för tiden har det ändrat sig. Kanske för att jag förstår engelska bättre nu, och inte behöver analysera den lika mycket för att förstå. Nu går det ju automatiskt. Ibland när jag (tjuv)lyssnar när folk pratar tänker jag inte på om det är engelska eller svenska. Men, men, det var inte det jag ville komma till, utan hur texten till den här låten plötsligt fick en innebörd för mig. och känner man mig och vet min situation så förstår ni vad jag menar.

Lyssna och njut!


Done

Så där! Nu är alla journals klara! I knew I would make it.

Nu ska jag bara maila dem till min skol-mail så jag kan skriva ut dem innan lektionen imorgon. Imorgon blir det till att skriva book report. Sen e skolan klar. Nästan i alla fall. Har bara ett exam kvar efter det. Åh vad skönt det ska bli!

Getting Closer

Högen av läxor börjar närma sig botten. Jag har nu gjort journal 1-4, bara nummer 5 kvar. Och klockan är bar halv två. har ju flera timmar på mig, brukar ju inte somna förrän vid femsnåret sådär. Det hör kommer gå fint.


Forward

Det går frammåt. En läxa gjord. Nu ska det bara skriva två journals också så är morgondagens inlämningar klara. Sen är det bara att fortsätta med min book report som ska in på torsdag. Har två hela dagar att jobba med den så det ska nog gå bra. Nu ska jag chilla lite innan jag sätter igång med mina måsten igen.

Dagens Övningar


2011-11-28


Two Months

Ja, nu har jag varit rökfri i två månader och en dag. Känns sjukt bra, och jag har inte allt för stora "cravings" efter den lille pinnen. Har väl bytt ut röksug mot sötsug istället. Men det går bra. Jag är stolt över mig själv. Det handlar verkligen bara om att bestämma sig. Bestämma sig på riktigt!

Nu ska jag bara försöka vara lika bestäms när det gäller andra saker i livet. =)

Thanksgiving pics


Efterrätter


Appetizers


Den "riktiga" maten


Min tallrik med rester som jag åt dagen efter.


Downtown

 




Journals

Jag var riktigt när att ge upp, men nu har jag gjort tre av fem journals som ska lämnas in på måndag. Plugga i sista minuten är tha shit alltså. Uppenbarligen det ända som funkar för mig. Hur suttit i en vecka och stirrat på skärmen. Inte fått ner ett ord, och nu två dagar (1,5 dygn) innan inlämning då jävlar lossnar det. Får ju hoppas att det går lika bra imorgon. För idag orkar jag fasen inte skriva mer. Två journals att göra imorgon alltså, och en annan läxa, sen får jag ägna tisdag och onsdag åt min book report. Det kanske löser sig. Trots allt!

Dagens Övningar


2011-11-27

Körde även ett workout pass med det här monstret:

 


Stämning

Hoppas ni haft en trevlig första advent. Här borta är det inte så lätt att få den rätt stämningen.
Men jag försöker med julmusik och vintrig bakgrund på datorn.


Första Advent


Did you know...

Det cirkulerar många fina texter på Facebook, här är en som jag fastnade för. Den påminner mig om hur verkligheten fungerar, sorgligt, men sant.

Did you know the people that are usually the strongest are usually the most sensitive? Did you know the people who exhibit the most kindness are the first to get mistreated? Did you know the one who takes care of others all the time are usually the ones who need it the most? Did you know the 3 hardest things to say are "I love you", "I'm sorry" , and "Help me"? Sometimes just because a person looks happy, you have to look past their genuine smile and see how much pain they may be in....


Dagens Övningar


2011-11-26


Ageing

Det känns som att jag har åldrats minst fem år det senaste halvåret. Känns helt sjukt. Det har antagligen att göra med att jag lärt mig extremt mycket om mig själv och kommit till insikt med många saker den senaste tiden. När jag ser mig själv i spegeln så ser jag inte längre samma person som jag såg för sex månader sen. Det kanske bara är jag, men jag tycker att det också ser ut som att jag åldrats mer de ssenaste halvåret också.


Bild tagen i slutet på förra terminen


Bild tagen idag


Movie

Idag var jag och såg nya Twilight-filmen Breaking Dawn part 1. Jag tycker den var bra. Om man läst boken så märkte man att filmen var väldigt lik boken. Det gillade jag. Det är inte ofta det är så. Filmer och böcker brukar kunna vara helt olika. Ibland känner man ju knappt igen böckerna i filmerna. Nu är bara att vänta på nästa film. Längtar faktiskt till part 2 kommer. Hoppas den är lika lik boken.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 Poster


Saknade


Dessa två personer är enormt saknade!
Men snart ses vi!
Puss på er!


Breast

Trycket över bröstet är kvar. Trots att jag sovit. Känns inte bra alls. Gör ont hela tiden, emellanåt gör det superont. Vet inte vad jag ska göra åt det. Har ju inte råd att gå till en doktor just nu. Får bli en lugn dag och se om det går över. Detta har hänt förut, dock inte lika lång tid.


* * *


Spooky

Jag var precis med om något mycket märkligt. Jag sitter med hörlurar och lyssnar på musik. Ganska så deppig musik, ska erkännas. Men känner att jag behöver lite av det. Passar på när jag är ensam liksom. Men hur som helst, rätt var det var kändes det som att någon la en hand på min axel. Jag hoppade högt eftersom jag är ensam och bakom mig har jag en vägg. Men jag kollar ändå om det är någon där. Hur spooky är inte det. Man börjar ju fundera på om man börjar bli helt crazy eller om jag råkade slumra till och drömde eller nått, men det har jag svårt att tro. Känner mig alldeles för pigg för att det ska vara möjligt. En aning läskigt var det i vilket fall som helst.


Bed, maybe?

Kanske dags att gå och sova. Men jag har ingen lust. Sitter hellre och lyssnar på musik än och sover. Pluggat har jag inte gjort någonting än heller. Ska sitta hela dagen imorgon. Usch har ingen lust. Förstår inte hur jag ska få ihop allt jag behöver få ihop till på tisdag. Varför väntar jag alltid till sista sekund? Antagligen därför jag har så svårt att gå och lägga mig. Alldeles för mycket tankar som snurrar i huvudet. Det värsta är att jag sover så sjukt dåligt på nätterna också. Det känns som att kroppen får vila men inte huvudet. Jag är konstant slut i huvudet, trots att kroppen är pigg. Konstig känsla, jag ör van vid att det brukar vara tvärtom. Så jag sitter här och fortsätter lyssna på musik och hoppas att smärtan i bröstet ska försvinna.


What's Happening?

Jag har ont i bröstet. Det gör sjukt ont. Kan inte göra någonting. Vid varje rörelse gör det ont, varje andetag. Vet inte om det är någon muskel eller en form av panikattack. Det enda jag vet är att det skrämmer mig! Det är inte första gången det här händer, men det är första gången det håller i sig så här länge.

* * *


Jag gillar den här bilden, trots att den är så sorgsen.
Jag antar att det är för att jag känner igen känslan den ger mig.


Dagens Övningar


2011-11-24 & 2011-11-25


Awesome

Efter en grym dag är det nu dags att sova. Bilder på borden med all mat kommer upp imorgon eller på lördag. För lite kort tog jag den här gången.

Black Friday började inatt, butikerna började öppna vid 12 i natt. Sen är det många som öppnar vid 4-5 också, så många är nu och natt-shoppar, men inte jag, för jag har inte råd. Det suger. Det är sjuka reor de har denna dag. Men, men, så kan det vara ibland. Jag är glad i vilket fall som helst. För nu är det bara tre veckor kvar. Och de kommer gå undan!

Thanksgiving Day

Då var man redo för Thanksgiving Day och middag hos en kompis. Ska bli superkul!


Meeting

Nu har jag bokat ett möte med en studievägledare hemma i Sverige. Vi ska se vad jag behöver läsa för kurser och vart jag kan läsa dem och vilken högskola jag vill gå på. Med andra ord, vad jag har för val. Mötet är inte förrän den 12 januari, men jag har i alla fall bokat det.


* * *


Corner

Det känns som att jag blivit inträngd i ett hörn. Och det finns bara ett sätt att ta sig där ifrån och det är att putta bort den som trängt in mig där. Och jag vet inte hur jag ska kunna göra det. Det krävs sådan enorm styrka för det. En styrka som jag måste skaffa mig om det ska sluta bra.


Dagens Övningar


2011-11-23


Still Awake

Klockan är nu kvart i fyra och jag är inte det minsta trött. Jag har kollat på två serier (ett avsnitt av vardera) och en film. Inget plugg alltså. Och känner jag mig själv rätt så lär det inte att bli något av den varan inatt heller. Nu blir det mer te och film tror jag, sen ska jag försöka sova. Imorgon, då ska jag plugga. I promise!


Head injury?

Jag måste ha slagit i huvudet. Jag fullkomligt spottar ur mig onödiga inlägg.

I hope you like it!

Hur som helst. Gjorde mitt Departmental Reading Exam idag. Jag var hur nervös som helst inför det, hade värsta paniken. Det var det examet jag skulle ha sammanfattningen (summaryn) till. Men jag tror det gick helt ok. Det kändes så i alla fall. Nu är det bara två engelska lektioner, en psykologi lektion och ett exam kvar, sen är skolan slut. Men jag har en hel del som jag ska lämna in innan dess.

Jag lyckades sova lite här på kvällen också. Var så himla trött efter att ha suttit uppe till fyra i morse för att skriva sammanfattningen. Men det blev lite för mycket sovande innan officiel läggdags. Sov mellan 18.00-21.30, så nu lär jag inte kunna sova inatt. Får hoppas att jag får lite plugg gjort istället. Tur att jag är ledig imorgon.


Peptalk

Till mina fuskande vänner:

You can do it! Kom igen!
Kan jag så kan ni!


Dagens övningar


2011-11-22


Passion

Jag har börjat följa en blogg som handlar om relationer. Ganska intressant faktiskt. Många gånger känner man igen sig själv, men inte alltid. De två senaste inläggen var extra intressanta, i alla fall för mig. Du kan läsa de inläggen här och här.


Kärlek handlar om mycket mer än passion!


Problems?

Hittade denna på fejan och tyckte den var klockren.


Studies

Jag sitter och försöker plugga. Måste ju skriva min sammanfattning på max 250 ord tills imorgon. Men jag har ingen lust. Det är som att jag har en spärr som vägrar låte mig göra den. Nu har jag gjort klart ett "take home quiz" som jag fick idag, men det ska inte vara inlämnat förräns på måndag. Jag borde ju kanske syssla med det som är mest akut. Typ sammanfattningen och mina outlines till min bookreport kanske. Men nej. Det är ju inte lika roligt.

Ska göra ett nytt försök att komma igång med jag måste få gjort nu.

Short week

Det blir en riktigt skolkort vecka för mig det här. Hade en lektion idag, imorgon har jag ett prov, sen är veckan slut. Min lektion jag skulle ha på onsdag är inställd och sen är det lov. Är ju Thanksgiving Day på torsdag. Veckan där på har jag en lektion på måndagen, en lektion på tisdagen och en lektion på torsdagen, alltså ledig på onsdagen. Sen är det bara finals week kvar. Mitt ända final skriver jag på onsdagen, sen är skolan över. Och bara en vecka kvar tills jag är på väg tillbaka till Sverige igen.

Det kommer gå undan nu! Känns riktigt bra!


Plankan - Dag 14


Kisande hunden - Dag 4 - Check

Då var mina två veckor med plankan över.
Fast det betyder ju inte att jag måste sluta med den.
Jag väljer att fortsätta med den och kissande hunden.
Så småning om utökar vi den träningene ännu mer.
Kommer bli så bra så.


* * *


Miss You



Miss you babe!
Det är inte långt kvar tills vi ses nu, bara 26 dagar.
Ser fram emot vår middag!

PUSS


* * *


Plankan - Dag 13


Kissande hunden - Dag 3 - Check


Home

Hemresedatumet närmar sig med stormsteg. Jag längtar verkligen. Men med det börjar även ångesten krypa fram. Ångesten över att ta tag i allt. Ta tag i mitt liv på riktigt. Välja hur fasen jag vill ha det med vissa saker.

Ett tag trodde jag att jag visste, men sanningen är att det gör jag inte. Jag vet vad jag har för mål. Jag vet bara inte om en viss person är rätt person att uppnå de målen med. En sida av mig säger ja, den andra säger nej. Jag måste reda ut vad det är som gör att dessa sidor säger emot varandra, fast det vet jag nog redan. Men vad känner jag egentligen? Vilken sida är mest förnuftig? Vilken sida bör jag lyssna på? Och tänk om jag väljer fel? Så många frågor som jag inte kan besvara, men som ekar i mitt huvud, konstant.


Pics

Lek med kameran...


Thanksgiving Dinner

Kom precis hem från Thanksgivingmiddagen. Jag är SJUKT mätt. Men oj vad jag tycker det är gott med kalkon.

Jag testade faktiskt allt som fanns på bordet. Kalkon, potatismos, fyllning, "gravy", tranbärssås, en typ av Waldorf sallad, ångkokta grönsaker/rotfrukter, pumpa, morötter och bröd.

Kalkonen var super god. Kom att tänka på mormor när jag åt den.
Potatismoset var så där, men jag har ju aldrig varit förtjust i mos, men det var helt ok.
Fyllningen var inte god, jag tog inte mycket av den och ändå var jag tvungen att lämna.
Gravy:n, en sås, var god, tog två gånger av den tillsammans med kalkonen.
Tranbärssåsen var också god, påminde lite om svartvinbärs gelé fast med tranbär i.
Waldorf salladen var också god. Den blev det också två portioner av. Det var valnötter, äpple, yohgurt, torkade tranbär (typ som russin), selleri och marshmallows i den.
Pumpan tyckte jag inte om, men jag var tvungen att äta två bitar (i sockerbits-storlek) för att bestämma mig ifall smaken inte bara var konstig eller i fall den faktiskt inte var god. Och jag bestämde mig för att den var både konstig och inge god alls. Var knappt att jag lyckades svälja andra biten.

Efterrätt bestod av äpplepaj och pumoapaj, jag valde äppelpaj, men jag fick smaka lite Jasmines pumpapaj, och den var faktiskt god. Smakade mer som pepparkaka, så jag ångrade mig faktsik lite att jag inte tog den.

Men det har varit en upplevelse. Verkligen. Och jag är glad att jag fått äta en riktig Thanksgivingmiddag (även fast Thanksgiving inte är förrän på torsdag) innan jag åker hem till Sverige igen.

De hade dekorerat lokalen och borden jättefint med pumpor och blad. Fick värsta höstkänslan, supermysigt. Önskar jag hade kort på det, men jag glömde kameran hemman. Shame on me!


Plankan - Dag 12


Dag två med "Kissande hunden" är självklart också avklarad.


Saturday

Den här dagen kommer bestå av lite träning, plugg och en lite tidig Thanksgiving-middag med Frindship Partner Program. Thanksgiving Day är ju inte förrän på torsdag egentligen, men det ska bli kul att äta en riktig Amerikansk Thanksgiving-middag i alla fall.

Ska försöka ta tag i mina övningar, så får jag rapportera om middagen sen när jag är tillbaka hemma igen.


Cravings

Just nu har önskar jag att jag hade Coca-Cola hemma!
Är så otroligt sugen på det!
Men jag har ingen, och det suger!




* * *


Clock Is Ticking



Märks det att jag har tråkigt?


Boring

Jag hade så tråkigt så jag gjorde lite situps idag också.
Nu känner jag mig riktigt duktig.
Men det kanske skulle vara bättre om jag satte igång med allt plugg som behöver göras.

Follow

Follow my blog with Bloglovin

Nu har jag registrerat mig på Bloglovin.
Får se om man får några "followers".
Jag såg att jag har en som följer den i alla fall.

Dear Santa

Kära Tomten ♥
Jag vet att jag tjatar om detta varje år.
Men min önskning till julen 2011 är fortfarande
ett fett bankkonto och en tunn kropp!
Var snäll och blanda inte ihop dom i år IGEN.
Tack på förhand!

Plankan - Dag 11


Kissande hunden är också avklarad för dagen!


Träning

Nu utökar vi träningen!

Först tre minuter av denna:


Sen kör vi 10x4 (2x10 i set) av denna:


Kom igen nu tjejer!
Varje förmiddag, sedan utökar vi med sit-ups och benlyft på eftermiddagarna.

NU KÖR VI!


Plankan - Dag 10


80's

Hittat på facebook:


Ganska kul och tänkvärt!

(Grammatiken är inte speciellt bra, men man förstår i alla fall.)


Yeah!

Fick ett A på provet jag skrev igår. Jippi! Nu ska jag förbereda mig inför nästa prov. Inte lika kul. Men vad ska man göra.


Some are true, some are not...

Detta dök upp Facebook, stämmer ganska bra in på mig faktiskt. Allt stämmer dock inte.

"Girls - We run around the house while we're brushing our teeth; We read the label on the shampoo bottle while we're in the shower; We laugh at our own jokes before we tell them; We don't need a watch because we have a cell phone; We can read the same sentence 10 times and still not understand it; We push the door even though it says pull; We say "what?" though we understood everything; We hate the wind since it destroys our hair; We look in the refrigerator 10 times a day with out eating anything; We can see the same movie 10 times; We have to call our cell phones because we can't find them; We can look at the time to then forget what it showed; We turn the pillow so we can sleep on the cooler side; We set our alarms earlier so that we can stay in bed and sleep longer; Before we go to bed we count how many hours of sleep we'll get. Copy this if you recognize yourself."

Good Day

Det har varit en bra dag idag. Skrev provet i morse. Det kändes rätt så bra. Får nog inte full poäng, men det borde bli ett B+ eller ett A tycker jag. Bara och hålla tummarna. Vet inte om jag får reda på resultatet redan imorgon eller om jag får vänta till efter Thanksgiving.

Känns helt sjukt att det bara är tre psykologilektioner och fem engelskalektioner (fyra efter imorgon). Sen är det finals-vecka, då jag bara har ett final som jag har drygt en vecka på mig plugga till. En hel vecka då jag kan koncentrera mig på endast psykologin. Jag bara måste få ett superbra resultat på det provet då känner jag. Me ndet återstår att se. Nu tar vi allt som ska var klart innan dess först.

Plankan - Dag 9


Kors i taket

Klockan är 8.40 och jag är vaken. Det var länge sen jag var vaken den här tiden. Men skönt, för då missar jag inte att få göra mitt midterm. Är lite nervös faktiskt. Var nog därför jag lyckades försova mig igår. Av någon anledning så har jag alltid haft en förmåga att lyckas försova mig till saker jag är nervös inför. Inte bra.

Nu gör vi onsdag!

Plankan - Dag 8


Update

Idag har jag uppdaterat min Blackberry, så nu kan jag sms:a smileys m.m. Det kunde jag inte innan. Åtminstonde inte färdiga smileys. Nu har jag även en app så att jag kan skriva åäö med min mobil också. Åh så roligt säger jag bara!

Nu blir det plankan, sen blir det sova.

Great

Vilken tur jag har, Jag får gör mitt midterm imorgon istället. Så 9.30 ska jag vara i skolan imorgon och skriva det. Det hade jag verkligen inte räknat med, så tur jag gick och platade med läraren i alla fall. Nu är jag lite gladare igen.

Worthless

Jag är totalt jävla värdelös. Som jag har skrivit om mitt förbannande midterm. Och vad händer? Jo, jag försover mig såklart. Nu kan jag typ säga tack och hej till ett schyst betyg i den kursen. Jag vill bara gå och dö nu. Boka om mina biljetter och åka hem på en gång. Vill bara gråta pga av min egen dumhet. Jag känner mig verkligen helt värdelös. Vilket pucko förstör så mycket för sig själv som jag? Kanske hade varit bättre om jag aldrig gått och lagt mig trots allt. Fan!

Sleep

Nu har jag kollar på två serier. Klockan är snart tre på morgonen. Jag känner mig fortfarande inte trött. Känns inte allt för bra. Måste fasen sova innan provet ju. Jag vet att jag kommer ligga och spela patians på mobilen om jag går och lägger mig nu. Fast då ligger jag åtminstonne i sängen, vilket betyder vila för kroppen. Kanske är bättre än ingen vila alls. Sitter jag uppe så kommer det bli film och då blir det ingen vila eller sova förrän om tididgast två timmar, troligtvis mer än så.

Det är nog dags att släcka ljuset och lägga sig i sängen och hoppas på att man somnar hyfsat fort.

God natt gott folk!


Done

Så där. Nu är jag klar med plugget inför mitt midterm imorgon. Känns bra. Klockan är halv ett och jag är inte ett dugg trött. Så blir nog till att kolla lite serier och sen lägga mig i sängen no matter what. Måste ju försöka vara någorlunda pigg när jag skriver provet imorgon. Får hoppas jag har koll på rätt grejer nu bara. Lite nervöst är det allt.

Just det ja. Jag fick min Pepparkakslatte till slut. Annars hade jag nog aldrig lyckats bli klar med plugget. Pepparkakslatten gave mig en hel del pepp. (Dvs. ork att fortsätta.) Kommer verkligen sakna Starbucks!


Posttraumatic Stress Disorder (PTSD)

Idag fick vi se en film som handlade om PTSD på psykologin. Som vanligt var det väldigt intressant, men också lite jobbigt. Det är väldigt vanligt att soldater som varit i strid drabbas av PTSD. Man behöver inte ha varit en stridande soldat för att drabbas av PTSD. Det finns många olika typer av trauma som orsakar det. Jag själv fick den diagnosen för ca två år sedan. Jag väntade i ett och ett halvt år innan jag sökte hjälp och fick diagnosen.

PTSD är inget man blir botad från. Det är något jag kommer få leva med resten av livet. Men det blir lättare att leva med det med tiden. Efter att jag fått hjälp att bearbeta mina traumatiska minnen har det blivit lättare att leva med dem. De kommer inte över en lika plötsligt och skapar inte lika svår ångest. Men det påverkar mig fortfarande. Och det kommer det alltid att göra.

Midterm

Imorgon har jag midterm i Engelska 70. Sitter och försöker plugga till det nu, men det går inge vidare. Har sådan huvudvärk. Som vanligt när man sitter i sista minuten. Så tog en liten paus nu. Kände att jag behövde det. Men det jag behöver allra mest är nog en Pepparkakslatte från Starbucks. Synd att det inte ligger runt hörnet.

Plankan - Dag 7


Boring


Så vi leker lite med kameran!


Smoke

By the way.
Efter idag (måndag) har jag varit rökfri i 7 veckor.
Känner mig sjukt stolt över mig själv.


2.30

Jaha, då var klockan halv tre. Jag har absolut ingen lust att gå och lägga mig. Funderar på att kolla på en film, men det känns inte helt lockande det heller. Har pluggat lite, men känner mig för slut i huvudet för att fortsätta. Blir en hel eftermiddag/kväll/natt med pluggande imorgon istället. Har ju midterm på tisdag så då kommer jag inte ha något val. Av någon anledning så är jag mycket effektivare när jag verkligen, VERKLIGEN måste plugga.

Lustigt vad mycket saker man kan komma på att göra istället för att plugga.
Nu: Blogga
Innan nu: Läsa andras bloggar, om och om igen. Facebook, dvs. scrolla upp och ner och läsa samma statusar om och om igen. Superroligt! verkligen? Uppenbarligen roligare än att plugga i alla fall.

Skärpning

Jag har försökt plugga idag. Jag började faktiskt, men så blev jag distraherad och har inte kunnat komma igång efter det. Det suger, för jag har supermycket att göra. Det är bara tre veckor kvar i skolan nu. Eller, egentligen fyra om man räknar med finals-veckan. Men jag har bara ett final så det blir endast en dag i skolan den veckan. Eller snarare max 2 timmar, det är den tiden vi har på oss göra provet (tror jag).

Usch, stressen börjar verkligen göra sig påmind nu. Känns inte alls bra. Men om fyra veckor är det över, och om ca fem veckor lämnar jag det här stället. Ska bli så skönt och komma hem till alla nära och kära. Och julen. Den ser jag verkligen fram emot i år. Mer än vad jag gjort på flera år.

Nä, nu svamlar jag. Dags att försöka få lite plugg gjort.

Plankan - Dag 6


School

Jag som skulle plugga hela helgen har ju självklart knappt änns sneglat på böckerna. Har en massa plugg som behöver göras men jag har helt enkelt ingen lust med det. Morgondagen ska absolut ägnas åt att plugga. Har dock lovat en vän och följa med Downtown en snabbis under dagen, så känner jag mig själv rätt så kommer det antagligen inte bli så mycket gjort då heller. Men jag ska verkligen försöka, har ju trots allt midterm på tisdag som jag MÅSTE plugga till. Och en hel del andra läxor.

Nu ska jag ägna mig lite åt min bok, sen är det sovdags.


Book vs. Movie

Jag kan inte bestämma mig om jag ska läsa eller kolla på en film. För trött är jag inte trots att klockan är tolv. Beslutsångest. Aldrig roligt. Blir kanske en film först sen läsa lite. Så blir det.

Vad ska jag se då? Blir nog Gnomio & Juliet


Update: Den var ganska kul faktiskt, inte alls vad jag väntade mig.


Day 5 - Check

För er som undrar. Ja, jag har gjort plankan idag också.


Shave

Min kära lilla rakhyvel har försvunnit. Jag misstänker att det är någon av mina roomies som tagit fel. (Hur man lyckas med det när vi har olika färger på skaften vet jag dock inte) Tur att jag hade fler nya blad så att jag kunde låna någon annas skaft. Annars hade jag fått fortsätta gå omkring med en djungel på benen, och det hade ju inte varit så roligt.

Date

Det magiska datumet är nu ett minne blott. Och vad hände då? INGENTING! Det var en helt vanlig dag, precis som alla andra. Inte det minsta speciell. Nu ska jag försöka hitta något att roa mig själv med. Är som vanligt rastlös, trots att det är mitt i natten. Blir antagligen lite film. Men imorgon blir det troligtvis ett besök till någon biljardhall. Ska bli roligt.

Plankan

Min kära vän Johanna har dragit igång värsta plankan-maratonet. Var med och joina du också.

Gör plankan i totalt tre minuter om dagen i minst två veckor. 30 sekunder plankan, 30 sekunder vila, 30 sekunder plankan, 30 sekunder vila... etc. Du hajar. Det tar ca sex minuter av din dag.

Jag känner resultat efter fyra dagar, tänk vad två veckor kan göra då.

Lycka till!



Hair

Idag ska jag få leka frisör. Ska klippa och göra folieslingor på min föredetta roomie. Det ska bli superkul. Jag minns att jag tyckte att folieslingor var en rolig del i skolan. Speciellt om resultatet blev bra. Så det ska bli riktigt roligt. Ska bli intressant och se vad hon valde för färger också. SKa bli kul och se om mina skills sitter kvar också, men det tror jag. =)

Nu ska jag göra mina tre minuters planka!



Update: Det blev inga folieslingor, men det blev lite färg och annan typ av slingor. =)


Bed

Klockan är nu 2.25 och jag är fortfarande klarvaken. Jag borde gå och sova, men det känns inte alls lockande. Jag är sjukt uttråkad. Jag har redan kollat de serier jag vill kolla på och läst de bloggar jag är intresserad av. Vet inte om jag har någon lust att kolla film. Min dator blir ju typ överhettad när man streamar. So what to do? Jag antar att jag blir sittande här med mitt tända ljus och funderar ett tag till på vad jag ska hitta på så här mitt i natten.

Again

Så har man gjort sina 3 minuters planka idag igen.
Inget fusk här inte.
Dag 3 är där med avklarad.

Nästa rapport kommer imorgon, antar jag.


Glee?

Nu har det hänt igen. Jag har startat en egen glee club. I mina drömmar. Sjunger tydligen som en besatt i sömnen. Hur fan är det möjligt? Jag som enbart sjunger (hellre en bra) på fyllan håller tydligen egna konserter när jag sover. Min en "roomie" kläckte ur sig: "Du borde gå till en läkare. Det är antagligen därför du är så trött." Själv hävdar jag att jag mår dåligt. Och jag mår inte dåligt för att jag är trött, utan tvärt om, jag är trött för att jag mår dåligt. Och jag showar i sömnen gör väl kanske inte saken bättre. Men jag är bergsäker på att det kommer bli bättre så fort jag kommit hem till Sverige igen. För där kan jag börja gå till en psykolog igen.


Mys

Ikväll har jag myst med ost, kex och lite rött vin. Men som vanligt saknas något, nämligen sällskap. Man kan ha det mysigt ensam också, men allt blir så mycket mysigare med lite sällskap. Så nu lämgtar jag hem ännu mer till mina nöra och kära. Nu är det inte lång tid kvar, endast 36 dagar. Nedräkningen har börjat på riktigt.

Psychology Quiz

Quizzet idag var inte som vanligt. Våran lärare hade så dåligt samvete för att hon var sjuk hela förra veckan att vi fick ett litet papper att fylla i bara. Alla som fyllde i det skulle få 10 av 10 "poäng" oavsett om det var rätt eller inte. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Kul att man får max poäng, men hur mycket lärde jag mig av det? Egentligen?

Nästa quiz vi kommet ha är ett "take-home-quiz". Det brukar vi inte heller ha, men sista quizzet inföll dagen innan Thanksgiving, och då kommer många vara "out of town". SÅ istället för att ha max 20 minuter på oss kommer vi ha en vecka på oss att göra det quizzet. Känns helt okej faktiskt.

Men men... Nu ska jag plugga lite Engelska tror jag.


Good girl

Nu känner jag mig duktig igen. Har nu klarat av dagens tre minuters planka. Och snart är det dags att gå till lektionen. Efter lektionen är det dags för Starbucks och lite shopping på Albertsson. Behöver ha hem lite mat.


Wednesday

Idag har jag quiz i psykologi. Men jag är inte så orolig. Har ju fått bra på de andra quizzen och det sämsta räknas inte med i betyget. Så det ska nog gå bra.

Har fasiken träningsvärk idag. Plankan är verkligen bra den. Det tar på en gång, så den fortsätter vi med. Idag är dag 2 av minst 14 med 3 minuter planka om dagen. Wish me luck!

* * *

You  know  my  name,

not  my  story.

You've  heard  what  I've  done,

not  what  I've  been  through.


Cold

Nu är det så att jag tycker att det är väldigt kallt här Kalifornien, speciellt på kvällarna, så jag köpte mig en jacka idag. Den var på rea + att jag hade ett s.k. promotion card (typ som ett presentkort) på fem dollar. I slutändan betalda jag bara ca 22 dollar för jackan, vilket motsvarar 146kr, enligt mitt kontoutdrag. Det tycker jag var ett helt okej pris.


Gingerbread Latte

Idag provade jag en ny dryck på Starbucks, Gingerbread Latte (Pepparkakslatte på svenska), som var supergod. Kommer helt klart blir fler gånger man dricker den här. Men det fick mig förståss att längta ännu mer till julen, vilket i sin tur får mig att tänka på att jag kommer sakna Starbucks grymt mycket när jag åker här ifrån. Får helt enkelt se till att skaffa mig ett jobba som gör att jag kan resa mer än vad jag gjort fram till nu. Eller försöka få Starbucks till Stockholm. Det funkar också.

Nu ska jag försöka göra plankan ett par minuter.

Homework - Done

Jag gjorde mina läxor tillslut. Jag lyckades komma igång. Och jag ändå kollade jag på två serier och en film. Allt blev klart ändå. Känner mig en aning stolt över mig själv nu. Faktiskt! Det är ju inte varje dag man lyckas ta sig i kragen kan jag ju säga. Men idag lyckades jag. Hoppas jag lyckas imorgon också.

Idag fick jag även resultatet på ett quiz som vi hade för 1,5 vecka sedan. Jag trodde att jag gjorde superdåligt ifrån mig på det. Men hör och häpna. Jag fick 8 rätt av 10. Psykologi måste vara min grej alltså.

Don't Wanna

Idag är en sådan där dag då jag inte har lust med någonting. Och som vanligt när man har sådan dagar så har man som mest att göra. Jag börjar se ett mönster. Det kan nog vara så att jag lyckats skjuta upp allt så att det blir mer och mer jobbigt och sätta gång med det. Och det gör jag nog varje gång.

Så nu ska "fröken dålig karaktär" titta på Once Upon a Time, en ny serie, och förtsätta skjuta upp allt jag inte har någon lust att göra. Kanske blir en tur till Starbucks sen också. Om jag är duktig... eller om jag helt enkelt fortsätter att göda min dåliga karaktär.


Should Be Sleeping

Jag borde ligga i sängen nu. Men ändå sitter jag fortfarande framför datorn och kan inte riktigt lyfta på arslet och faktiskt gå och lägga mig i sängen. Även om jag redan hade lagt mig skulle jag troligtvis inte somna förrän om en timme eller två, så jag tänker att det inte spelar någon roll ifall jag fortfarande sitter framför datorn eller inte. Ska nog kolla på en film innan jag går och lägger mig. Sen är det fasen dags för sängen, och där med basta!


Bed time

Nu har jag bäddat ner mig i sängen för att kolla på film. Jag har tänt lite ljus för att få det riktigt mysigt. Jag satt och småkikade lite på "Beauty and the Beast" och "Aladdin" som gick på TV:en så jag bestämde mig för att fortsätta i Disney's tecken och kollar på "The Little Mermaid" innan det är dags att sova.

Inatt ska vi även vrida tillbaka klockan en timme här i California. Straxt är det "vintertid" här också. Skönt med en extra sovtimme ska det bli.

Imorgon blir det en tur till Solvang. Ska bli trevligt!

Test

How Swedish are you?

[x] Your last name ends with –“son”.
[x] You know someone that has the same first name as you.
[  ] You know someone (outside your family) that has the same last name as you.
[  ] Your family has 2-3 kids.
[x] You have a mom.
[x] You have a dad.
[  ] You live in a house.
[x] Your parents are between 35-60 years old.
[x] Your mom is younger than your dad.
[  ] Your family has a Volvo.
[  ] Your family has a silver or a red car.
[x] You have access to internet at home.
[x] You have your own cell phone.
[x] You have your own room.
[x] You have been in another country at least 2 times.
[  ] You have been to Mallorca/Canary Islands.
[x] You have been to Greece.
[x] You have been to Öland at least twice.
[  ] You have been on a trailer vacation at least 3 times.
[  ] Your family have/has had a camping trailer.
[x] You have pets.
[  ] Most of your family members has blue eyes.
[  ] You don’t eat McDonald’s/pizza/tacos.
[  ] You follow ”Allsång på Skansen”.

1-10 you need to be more Swedish!! [  ]
10-15 a little too much outside Sweden, right? [x]
15-24 all Swede, Sweden! [  ]

BTW

Jag tror jag har vänt lite på dygnet.
Inte allt för bra.
Måste nog försöka vända tillbaka det...


Counter

Jag har tidigare funderat på om jag ska lägga in en sådan där räknare på bloggen, så att alla ser hur många gånger sidan har besökts. Men det kommer jag inte att göra. Skulle nog bara vara pinsamt och deprimerande. Verkligen peka ut hur få det är som besöker min stackars blogg. Så jag fortsätter som nu, och hoppas att de som faktiskt besöker den kommer fortsätta att göra det.

Party...

Jag har tänkt en hel del på mitt festande den senaste tiden, och på hur få personer man har något gemensamt med när man tar bort festandet från ekvationen. Efter en termin och en sommar med stenhårt festande så har jag under 3 månader tagit det väldigt lugnt. Därav detta tänk. Livet handlar om så mycket mer. Så när jag kommer hem, så ska jag fortsätta att inte festa lika mycket och satsa på de relationer som ger mig mest och de personer som jag kan umgås med utan att festa.


Stress

Jag känner mig sjukt stressad. Antar att det hör till så här på slutet. Det är ju bara ca en månad kvar av skolan. Jag antar också att det är därför jag inte känner mig helt frisk. Får hoppas det är övergående.

Jag hoppas förresten att det kommer var lite snö hemma när jag kommer hem. Skulle vara så mysigt att komma hem till ett vitt Sverige och en vit jul.


Sang in my sleep

Ja, det var vad jag gjorde inatt. Sjöng i sömnen, har ni hört nått så tokigt?

- Emmelie, vad drömde du i natt?
- Öh, jag vet inte. Sa jag nått eller?
- Ja! Eller prata och prata, du sjöng och skrattade. Du verkade ha väldigt roligt.
- Oj... Gjorde jag? Eh... Förlåt, det var ju inte meningen att väckas. Eh, undra vad fan jag drömde...
*skrattar hysteriskt*

Jag höll tydligen låda ett bra tag. Sjöng som en besatt och skrattade hysteriskt...
Jag kommer inte ihåg exakt vad jag drömde, men efter en dags tänkande så har jag ett svagt minne av att jag drömde att jag var hemma i Sverige iaf. Måste varit därför jag lät så glad.

Jag vet att jag har en förmåga att prata i sömnen. Men sjunga? SJUNGA? Alltså allvarligt, blir nog psyket när jag kommer hem. Även fast jag faktiskt var glad i sömnen. Jag väcker ju för sjutton hela grannskapet om jag ska hålla på ppå det viset.


45 days

Nu är det bara 45 dagar kvar av vad som från början var 126 dagar.
Trots att tiden går väldigt fort så önskar jag att den skulle gå ännu fortare.

Men nu fokuserar vi på de dagar som är kvar, och gör det bästa av dem!


Love


RSS 2.0