Måndag

Jaha, så var det måndag igen. Jag har precis ätit en "baguette pizza" efter att ha kommit hem från lektion nummer 1 idag. Första timmen hade vi vårat Exam och andra timmen hade vi vanlig lektion. Ikväll (17.30) har jag nästa Exam/lektion. Ser inte direkt fram emot det. Egentligen borde jag sitta och plugga Managerial Finance nu som jag har ett Exam i imorgon. Känns bara som att det är alldeles för mycket just nu. ÅNGESTEN är stor och saknaden efter alla där hemma är obeskrivligt stor för tillfället. Och det gör att lusten och motivationen till att göra saker är noll. hua, säger jag bara. Hoppas det blir bättre snart!

* * *



Denna brukar vi lyssna på här i lägenheten när vi känner att det är för mycket


Entrepreneurial Accounting - Done

Nu är läxan klar i entreprenuerial accounting. Nu ska jag bara plugga till alla exams och quizet. Jag känner redan för att slita mitt hår. Hur fasiken ska detta gå?


Helg

Nu är skolan klar för denna vecka. Eller ja, lektionerna är avklarade. Nu blir det till att plugga som en besatt för att kunna klar alla exams och quizet som jag har nästa vecka. Uscha. Vill inte, men vad ska man göra? har inte så mycket att välja på om jag inte ska faila. Måste ju minst ett C på alla, allra helst vill man ju ha ett A eller B. Får se hur det går med den biten. Men nu tänker jag ägna mig åt lite roligare saker innan jag tar itu med pluggeriet. Får se vad man hittar på. Finns säkert någon kul serie att titta på här på nätet.

Small break

Jag försöker plugga, som vanligt nu för tiden, men kände att jag behövde ett litet break. Så jag bloggar lite här emellan. Jag borde egentligen ägna all min tid åt pluggandet då jag har en läxa som ska lämnas in imorgon och tre exams och ett quiz nästa vecka. Inte blir det bättre av att jag varit hemma en dag från skolan pga hemsk halsfluss. Missade en lektion i två ämnen, inte bra. Speciellt inte eftersom att det är de ämnen jag känner att jag har svårast för. Så nu går jag på penicillin och fungerar nästan helt normalt, är lite tröttare än vanligt bara.

Åter till böckerna igen! Kanske ett litet smoke break också...

Läxan

Jag blev klar med tillslut. Det tog sin lilla tid, men jag tror jag fick ordning på den. Jag hoppas det i alla fall. Skickade det till min lärare 5-10 minuter innan lektionen började. Så jag skickade den i tid också. Men j*vlar, jag skulle ju ha valt ett företag som jag ska analysera till idag också. Det är bara för mig och sätta mig och leta reda på något nu på en gång då. Skriver kanske mer senare igen då.

Uppdatering ca 3 timmar senare:
Vete fasiken vad jag ska ta för företag. Får fnula lite på det imorgon också. Jag måste skicka mitt val och företagets "annual report" (tror jag det hette) till min lärare imorgon också.

Snart klar

Snart är jag klar med läxorna, i alla fall de som ska lämnas in. Jag har fortfarande en hel att läsa. Men jag känner mig faktiskt riktigt duktig som tagit tag i läxbiten trots att jag är sjuk. Så nu är jag klar med ett "pro forma income statement" och nu ska jag börja med att göra ett "pro forma balance sheet". Jag hoppas jag fattat rätt nu bara. =/

Uppdatering ca 5 timmar senare (kl: 1:11):
Hmm... tog lite längre tid att får det klart. Får fasiken inte ihop det. Får fortsätta imorgon istället. Nu ska jag läsa lite i min bok sedan är det sovdags. Natti natti! (Fast för er där hemma i Svea så är det väl godmorgon nu.)


Banana skids & Refreshers

Fy vad jobbigt. Blev så otroligt sugen på Banana skids och refreshers nu. De bara dök upp i hjärnan från ingenstans. Inte blir det bättre av att man är sjuk och lite extra känslig heller. Det suger!


Rain, rain, rain...

De senaste två dagarna har det regnat konstant här i Santa Barbara. Igår var det typ storm. Nån slags monsun. Ikväll utfärdade de en liten tornadovarning här. Men de visste inte vi förrän vi kom hem, och då var varningen över. Det har även varit en jordbävning inte så långt härifrån vid tre-tiden idag. Ventura kallas det området och ligger ca 50 minuter härifrån. Så här händer det grejer. Men jag är intakt och mår super!

Muuuu

Fy fan säger jag bara. Ibland känner man sig verkligen som en utböling. E re nå fel på mig eller? Jag tycker iaf att jag snäll, trevlig, lite smått crazy, i det hela ganksa så rolig. MEN, det tycker nog inte alla. Eller jag vet att inte alla tycker det, men va fan. Så j*vla hemsk e jag väl inte? Eller? Säger jag konstiga saker? Är jag bara konstig? Eller vad e detta? Nä... låt oss se det från den ljusa sidan, det är alla ANDRA som e konstiga!

Fan vad jag saknar vissa där hemma! De som tar mig för den jag är, och gillar mig ändå! Jag älskar er!

Fanta och Rosé

Denna låt spelade min ena roomie for mig när hon kom hem från krogen.
Nu delar jag med mig av den till er. =)


72%

Fick tillbaka mitt quiz idag. Hade 72% rätt (18 av 25) så det är ett C i alla fall. Det betyder att jag klarade det. Självklart skulle det vara kul om man fick bättre betyg än så, men jag är fasiken lycklig att jag fick ett godkänt betyg på det provet. =)

Imorgon jag bara en lektion. Känns as bra. Sen på kvällen ska vi till ett Sharkeez igen tror jag. Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska med än. Men tror det. Får dock hållas mig till vatten och läst i så fall eftersom att jag har skola på torsdag också. Men sen e det långhelg. Är ledig fredag, lördag, söndag och måndag. Ska bli såååå skönt.

Ha det bäst gott folk!

* * *

Happy

Valentines Day!


Girls night out

Igår var jag och Alexandra ute och shaka as. Hade grymt roligt. Vi var på ett ställe som heter Sharkeez. De hade singelkväll igår inför Valentines Day. Jag och Alex hade bara tänkt ta några drinkar och babbla lite skit, men killarna flockade sig runt oss. Helt galet. Men oj vad kul det var. Tack Alex för en grym kväll! 

Leka med kameran

Klev upp vid elvatiden idag och har inte gjort så mycket. Gårdagen däremot ägnades på standen där vi spelade volleyball. Denna morgon, eller snarare förmiddag, har jag ägnat lite tid till skolböckerna och så har jag lekt med min datorkamera. Hade ett program som heter YouCam på datorn som var lite roligt. =)

Här kommer två av bilderna.




Spring break = Hawaii

Jag har nu bokat en resa till Hawaii! Så lördag den 26 mars åker jag dit. Kommer tillbaka till SB lördag den 2 april. Ska bli jäkla awesome! Känn på det. H-A-W-A-I-I!!! Hur ofta har man chansen att åka dit, billigt? Inte ofta bara att passa på. Längtar redan!


Quiz

På torsdag har jag ett quiz i microeconomic. Det ser jag inte fram emot alls. Orkar knappt tänka på det. Fattar fasen ingenting i det där förbannade ämnet. men i morgon har jag bara en lektion så då blir det till att plugga hela resten av dagen, UTAN några större avbrott, vete fasiken hur detta kommer gå. Jag har två hemläxor som ska in på torsdag också som jag fick idag. Jag säger bara USCH!

Men jag har i alla fall ätit mat från Subway idag. Det var riktigt gott. =)

Third week in school

Tredje veckan i skolan har börjat. Känns hyfsat bra. Börjar komma in i det nu. Söndagens Aplia quiz gick inte så bra. Men jag ska inte hänga läpp för det. Aplia quizen är till för att vi ska lära oss, så man får alltid en förklaring till varför det är just det och det svaret.

På torsdag har jag första riktiga quizet. Det känns riktigt nervöst. Det är i en kurs som jag inte tycker är allt för rolig. Tankarna vandrar lätt iväg till trevligare saker under de lektionerna. Inte bra Emmelie. Skärpning. Så det kommer vara prio nummer ett när det gäller att plugga denna vecka. Men ikväll blir det bara lite läsning och slappande framför TV:en.

Röda mattan

Idag var jag och såg Nicole Kidman på röda mattan. Hon skulle ta emot ett pris här under Santa Barbara Film Festival. Jag säger då det. Vilken vacker kvinna!!! Helt galet vacker!

  
Bilen kommer, hon kliver ur, hälsar på fansen och skriver lite autografer.


Här är hon ca en halvmeter från mig

  
Hon går vidare och skriver fler autografer för att sedan låta
sig bli intervjuad och fotograferad på röda mattan


Girls

Efter att vi suttit ett gäng tjejer och snackat en stund känns den jobbiga natten genast långt borta. Men hur som helst måste jag verkligen sluta tänka och analysera så mycket. Det är ju faktiskt bara jag som mår dåligt av det.

Nu ska jag äta lite och göra mig iordning inför kvällen. Blir nog röda mattan med Nicole Kidman och sedan utgång.

Nu gör vi lördag!!!

Jobbig natt

Denna natt var jobbig. Hade jättesvårt att sova. Låg bara och tänkte på en massa dumt. Vilket gjorde så att tårarna rann längs längs mina kinder och de ville inte sluta. Vad tänkte jag på då? Jo att det känns som att vissa människor verkar betyda mer för mig än jag för dem. Dumt, jag vet! Men jag kunde liksom inte hejda mig.

Nä, nu tar vi nya tag och skiter i allt annat!

Markoolio

Idag när jag och SM var på väg till Downtown så sjäng vi lite Marloolio låtar. Lite udda kanske, men busschaffören verkade gilla det. Han ville vi skulle sjunga mera. Vi gick sedan runt lite på State street och kollade runt på olika Starbucks (och andra butiker kommer ej ihåg vilka) och letade efter en bra termosmugg. Hittade dock ingen. Efter det gick vi till Ralph's (a.k.a. Raffes) för att inhandla lite förnödenheter.

När vi sedan tog bussen tillbaka visade sig att vi fick åka med samma chaufför som när vi åkte ner.
När vi klev av så sa han: "Oh no, my singing girls are leaving me."
Tycker jag var lite kul, att han kom ihåg oss. För vi sjöng ju bara på nervägen.

Coka-Cola Cherry



I just love Coca-Cola Cherry!


Fredag

Det är fredag och det betyder ledigt från själva skolan, men jag måste verkligen plugga hela dagen. Inte alls roligt när man vill vara i solen och bara ha det skönt. Men vad göra? Vill ju inte slänga alla pengar jag lånat i sjön. Det vore j*****t dumt av mig. Men det känns banne mig som att det är det ända jag gör är att plugga just nu. Riktigt tråkigt att jag inte har så mycket annat att berätta.

Idag tänkte jag i alla fall lägga upp lite mer bilder från campus på fejan.

Skriver mer senare om jag har något kul att berätta.

* * *



Jag vet att jag är i Kalifornien men denna låt går varm här i alla fall


Ganska skön onsdag

Quiz nummer två gick också riktigt bra. Fick 44 poäng av 49. D.v.s. ca 90% rätt. Känns hur bra som helst.

För övrigt idag har jag bara haft en lektion. Den hade jag mellan 10.30-12.35 (hade tio minuters rast mitt i).
När jag kom hem tvättade jag lite. Gjorde lite läxor. När jag sedan gick upp och rökte på parkeringen så mötte jag en tjej som heter Alexandra. Hon undrade om jag kunde följa med henne till "Medical Center" (typ vårdcentral) så hon kunde träffa en läkare. Självklart gjorde jag det. Jag skulle inte heller vilja åka själv om det var jag som behövt uppsöka läkare. När hon var klar där åkte vi till Ralph's och köpte pastasallad/vanlig sallad och satte oss och åt den utanför. Sen tog vi bussen hem. Och nu sitter jag här.

Ikväll blir det nog lite TV. Inget plugg. Eller jo... ska nog skumma igenom lite i boken till Managerial Finance.
I övrigt ser jag mig som klar med plugg idag.

Utdelning

Allt mitt pluggande i helgen gav utdelning. Fick 24 poäng (85%) av 28 på det första Aplia Quizet. Det var många som fick sämre än mig, de flesta faktiskt. Så jag känner mig riktigt duktig. Hoppas det går lika bra på quiz nr. 2.

Nu ska jag sova, men kände att jag var tvungen att skryta lite innan.

P.S. Jag e fasiken grym...

RSS 2.0