Study, study, study

Idag blir till att sätta fart med läxorna igen. Känns som att jag liter efter. Men jag börjar ju inte förrän 10.30am imorgon så jag kan ju sitta uppe ganska länge så att jag förhoppningsvis hinner läsa allt jag ska. Vissa läxor ska ju inte var klar förrän till på tisdag heller så det ska nog gå bra.

  
Bilder från min "study session"


A little poem

I look at sky and sees all the stars
And I feel like home
It's the very same stars that I used to look at back in Sweden
That makes me feel like home


I'm so damn good!

Jag har typ pluggat hela dagen. Då det är ämnene jag tycker är ganska så intressanta så har det faktiskt varit ganska roligt. Men det är verkligen extrem hjärngympa. Men jag är bara klar med typ hälften av alla läxor jag har, så det blir till att sitta med läxorna hela dagen imorgon också.

Nu ska jag nog belöma migsjälv med en Smirnoff Ice Passion Fruit. Den är mycket god! Nästa gång jag handlar alkohol ska jag nog köpa Smirnoff Ice Mango. Måste ju testa. Har även testat raspbarry, den var också tokgod!
Ska nog se om det är nått intressant på TV:n också.

Shoppat

Igår skolkade jag lite från läxorna och shoppade istället. Köpte tre lipgloss och tre per jeans. Lipglossen köpte jag på Bath and Body works och jeansen köptej ag på American Eagle. Båda butikerna ligger inne i Paseo Nuevo ett jättemysigt köpcentrum (eller vad man ska kalla det) vid State street. Vi åt även på Panda Express
(Thai-mat) som också ligger inne i Paseo Nuevo. Det var väldigt gott, men en aning starkt.

  
Här är jeansen jag köpte.


Varning

Ja... den där förfesten slutade självklart med en varning och alla fick gå. Men jag och SM stannade hemma, eller ja, vi stannade i alla fall på BV (Buena Vista). Kom hem (in i lägenheten alltså) för ca 30 minuter sedan. Träffade en trevlig prick när jag var ute och rökte och så visade det sig att SM kände honom. Så vi satt hemma hos honom och snackade en stund. Mycket trevligt. Men nu är jag sjukt trött och börjar få sprängande huvudvärk, så jag tror det är dags för sängen nu.

Första veckan

Nu är terminens första vecka avklarad. I alla fall när det gäller lektionerna. Jag har fortfarande tonvis med läxor som ska vara klara till söndag, måndag och tisdag. Så det blir till att sitta med dem non-stop hela helgen, tror jag.

Ikväll verkar det som att vi ska ha lite förfest här hos oss. Jag hoppas det inte blir för många som kommer hit bara. Vill ju inte få en varning från managern. Är det så att det blir för mycket folk, så måste vi "slänga ut" dem.

Usch... jag är alldeles seg i huvudet efter denna dag. Så orkar faktiskt inte skriva mer just nu. Men om jag får tid, ork och lust så ska jag försöka skriva mer senare.

Homework

Till Managerial Finance-kursen imorgon ska jag ha läst över 30 sidor i boken "Principles of Managerial Finance". Jag ska även ha svarat på några frågor som jag fick av läraren.

Jag som inte varit allt för duktig på att blogga tidigare kommer nog, tyvärr, inte att förbättra den biten om det ska vara så här. Detta är bara första veckan. Kommer jag ha det såhär i alla kurserna så kommer det inte finnas tid till annat än att plugga. Det är visserligen därför jag är här. Men ändå! Jag hade ju tänkt blogga mer nu när jag är här borta. När man kommit in i allt detta lite mer så lär det ju flyta på bättre så då kanske jag hinner med lite annat också. Inte bara sitta med näsan i böckerna. Jag hoppas på det i alla fall.

Pictures from Campus




   

   

  

 


Pictures from Santa Barbara

 
Utsikten från min balkong

  
Farmers Market on State street, Downtown

 
En del av piren och en fontän längst ner på State street, Downtown

(Klicka på bilderna så blir de större)


Lugn lördag

I lördags (igår) blev det riktigt lugnt för min del. Läste lite i kapitel ett som vi har i läxa till min allra första lektion imorgon. Idag tänkte jag läsa resten. Typ sex sidor kvar, jag tänkte även skumma igenom det jag redan läst. Hoppas att det räcker.

Idag har jag inte heller gjort mycket. Städat lite. Bara chillat typ.
Kom precis tillbaka från JJ:s (liquor store) efter att ha inhandlat ett 6-pack Smirnoff Ice Passion och cigaretter. Inte för att jag tänkt dricka idag, men det kan vara gott att ha hemma, tänkte jag.
Däremot så var jag grymt sugen på en öl. Det fanns i kylskåpet så jag tog fram en. Öppnade den. Då märkte jag att den var fryst. Inte så härligt. Det fick helt enkelt bli en Coca Cola Cherry istället.

Försöker skriva mer imorgon när jag upplevt min första skoldag på Santa Barbara City College.
Jag lovar att skriva så detaljerat som möjligt.

Party

Igår partade vi loss lite här. Först satt vi i 324 och förade lite. Sen gick vi till San Pascal (undra om det stavas så) och partade lite, men det dog ut lite där när de som bodde där kastade ut en del människor.

En del bestämde sig då för att gå ut och skaka rumpa. Jag hade glömt både körkort, pass och pengar hemma. Men det löste vi genom att ta en taxi till BV och sen samma taxi tillbaka hela vägen plus lite till för att komma till State street. Där ligger Tonic där jag shakade as som en galning. Men oj, oj, oj vad kul jag hade. Efter Tonic blev det fyllekäk på N.Y. Pizza, men jag åt inte mycket innan jag gav bort min slice till Niklas.

Det var min kväll i korta drag. Idag är det stranden som gäller.

Ny jacka

Förra veckan köpte jag en ny jacka på Forever 21. Det var lite svårt att få en fin bild på den. Men här kommer i alla fall en (bild alltså).

Min nya jacka

Hoppas ni tycker den är lika fin som jag tycker. För en sådan här typ av jacka har jag velat ha hur länge som helst.


New day

Idag känns det bättre igen. Jag hoppas det fortsätter så. Ska snart röra mig till skolan. Men jag skriver mer senare. Då tänkte jaga försöka lägga in lite bilder också. =)

Crap

Idag är jag känslig. Känns inte alls bra idag. Jag vill bara försvinna. Idag är en sådan dag då jag tänker "Hur fasen kunde jag tro att allt skulle vara annurlunda här? Jag är ju fortfarande samma patetiska outsider som jag alltid varit. Jag passar inte in någonstans. INSE det!" Men så tänker jag. "Det är bara en fas. Det går över." Men tänk om det inte gör det. Vad gör jag då? Genomlider det som med allt annat förståss. Jag är trots allt inte den som ger upp.

Just nu vill jag bara att skolan ska börja på riktigt så att jag kan begrava näsan böckerna.

Johanna: Jag ska försöka förklara, beskriva och lägga upp bilder. Jag har bara inte kommit så långt än. Men det kommer!

Downtown

Idag gick jag och Sara-Marie ner till Downtown och kollade i butiker. Hittade flera par skor som jag vill ha, men jag köpte inga. Det är ett par som jag verkligen överväger att köpa. Så himla fina. Hoppas bara jag får användning av dem ifall jag köper dem.

Köpte dock ett par mysbyxor. Sååååå sköna. Men jag känner att jag måste hålla igen lite. Ska ju leva på dessa pengar HELA terminen. Och jag vet att det kommer komma nya kläder, skor m.m. som man kommer vilja ha under terminen. Då är det inge bra att göra slut på pengarna man kan spendera redan nu.

Vi var även en sväng på stranden. Gick dit efter Downtown. Det var härligt.

Susanne ringde idag också (pappas kusin som bor New York). Så vi pratade lite om allt möjligt. Mest om Santa Barbara och hur fint det är här. Hon skulle ringa nästa vecka också och kolla hur det gått första dagarna i skolan.

Nu ska jag nog ta mig en dusch.

Stranden

Idag har vi varit på stranden. Några spelade volleyball, jag tittade dock bara på. Efter stranden strosade vi runt på State street för att sedan handla på Ralphs och lunka hemmåt. Har varit en ganska soft dag.

Nu har jag precis sminkat mig och fixat för att festa til ldet lite ikväll.

Ny dag

En ny dag i Santa Barbara. Vad ska man hitta på idag tro. Skulle behöva ta mig iväg och köpa lite grejer till hemmet. Typ lådor och grejer till garderoben och så. Får se om det blir till att fixa det idag eller imorgon. Eller kanske på måndag. Är ju bara lördag nu.

Skriver mer senare.

Shopping

Idag har jag shoppat. Köpte ett par jeansshorts, två linnen och en tunn jacka. Linnena kostade bara 2,50 dollar och 3,50 dollar. Billigt som sjutton. En av mina nya favvobutiker är numera Forever 21. Tokbilligt och toksnyggt.

Funderar också på om man kanske ska investera i en Hawaii-resa på springbreak. Är ju otroligt mycket billigare att åka dit härifrån än att åka från Sverige. Får se hur det blir. Vill ju åka till New York också. Men jag har ju också ganska lång tid på mig att resa och se saker. Ska ju vara här i höst också.

Hur som helst. Det är underbart här. Så otroligt vackert. Och vackrare kommer det bli när alla blommor slår ut.

Love!

Assessment test

Idag har det varit assessment tests i matte och engelska. Gick väl sådär i engelskan, men matten gick helt åt skogen. Han inte klart med någonting. Men återstår att se hur det gick på fredag. Då får jag resultaten.

Ikväll blir det bio. Imorgon blir det s.k. wave day. Då får vi träffa lärare och lite annan personal på skolan. Det ska bli kul.
Det är mycket information som ska in på kort tid, så man får väl se om kommer ihåg hälften av allt sen.

Nu ska jag ta mig något att äta.

Hello Santa Barbara

Hello! Nu är jag på plats i Santa Barbara. Var lite jobbigt igår när man var trött som sjutton, men idag känns det bättre. Har varit på en liten rundtur med en av mina "roomies" och våran "manager". Så har fått i mig lite frukost nu iaf. Ska snart hoppa in i duschen sen blir det en promenad till seven eleven för att köpa cigg.
Skriver mer senare, förhoppningsvis.

Tomorrrow is the DAY

Imogon händer det. Imorgon åker jag. Allt är packat. Mycket ska slängas. Mina saker är nu rensade från lägenheten. Känns helt sjukt. Jag kan typ inte fatta att det här händer. Jag är verkligen påväg att uppfylla en dröm jag har haft så länge jag kan minnas. Så om 23,5 timmar ska planet lyfta. Då drar jag mot varmare breddgrader för att fem månader senade komma hem och hälsa på. Känns inte fel någonstans. Det ända som kanske känns en aning fel, är att det inte känns fel att säga så. Men jag kommer att sakna mina kissar.

Nu ska jag ta mig en titt så att jag inte har glömt något. Det vore ju förargligt.

Kram på er!

Nytt år

Det är nu början på ett nytt år. Och det här året kommer bli ett riktigt äventyr.
På fredag åker jag. Jag hur mycket som helst att ordna innan dess. Stressen och resfebern har verkligen börjat visa sig på riktigt nu. Jag blir arg och irriterad hur lätt som helst. Och jag har sjukt lätt till tårarna. Sjukt jobbigt, men det kommer att bli bra. I know it!

Är många personer jag skulle vilja träffa innan jag åker, men jag vet redan nu att jag inte kommer att hinna. Det känns riktigt pissigt. Milt sagt.

Har nu bokat transport från flygplatsen till mitt nya hem. Känns bra att det är gjort.

Nu är det sovdags för mig. Imorogn blir det mer packande. Hoppas jag hinner bli klar med allt då så jag kan ägna mig åt annat på onsdag och torsdag. Hoppas, hoppas, hoppas!!! Jag ska i alla fall göra mitt bästa.

RSS 2.0