I'm back in Sweden

Wiiihoooo! Nu är jag tillbaka i Sverige. Känns helt sjukt. Det mesta är precis som vanligt. Det känns som att tiden stått stilla här medans jag varit iväg och hunnit med hur mycket som helst. Konstig känsla!

Det här är min första morgon i Sverige. Kom hem igår kväll. Jag och mamma gick till Konsum och köpte frallor som vi ska äta till frukost. Ska bli sjukt gott. Medans jag gick där inne i butiken slogs jag av hur dyrt allt verkade vara. Det är en riktig omställning att gå från dollar till kronor, I can tell!

I made it!

Jag har nu officielt klarat skolan. Jag har fått B, C, D och F i betyg, och det betyder att jag klarat de 9 units jag behövde klara. Jag är nu sjukt glad. Det betyder också att det inte kommer bli några problem med CSN nästa termin. J*vlar vad skönt det känns! Nu ska det firas!

It's getting closer

Hemresan närmar sig med stormsteg. Det är redan onsdag och på söndag åker jag. Tiden har verkligen gått rysligt fort. Som det verkar nu så kan jag andas ut det kommer antagligen inte vara några problem att ta sig hem pga vulkanen. Däremot har jag inte fått alla betyg än så på den punkten håller jag fortfarande andan lite grann.

Idag är det poolen som gäller om en liten stund.

I'm going to miss you

Nu börjar folket lämna Santa Barbara. Känns otroligt sorgligt. Många kommer jag träffa hemma igen men ändå. Det kommer vara otroligt tomt här den sista veckan innan jag också lämnar SB.

By the way! Återstår att se om man kommer hem pga den där vulkanen. Jag blir inte glad om jag blir strandad här. Det har jag fasiken inte lust med nu när man är inställd på att åka hem. Ska bli kul att se alla där hemma.


Legal Environment of Business

Jag fick C i Legal Environment of Business (BLAW 110). Känner mig otroligt duktig nu. Jag var så orolig att jag inte skulle klara sista provet tillräckligt bra, men det gjorde jag. JIPPI!!!


Summerbreak

Nu är skolan över för denna termin. Återstår bara att se vad man fått för betyg. Hoppas jag klarat mig så det funkar med CSN nästa termin. Men nu är det lov. Sommarlov! I alla fall fram tills efter midsommar då jag börjar jobba. Sen är det bara och jobba, jobba, jobba fram tills jag åker tillbaka till Santa Barbara.
Jag ser verkligen fram emot en sommar i Sverige och nästa termin i SB.

No sleep

I natt satt jag och pluggade hela natten. Började vid 11-tiden på kvällen och satt till halv 7 på morgonen. Då tog jag en dusch och efter det gick jag till skolan och hade veckans första final exam. Kom hem vid 10-tiden och gick och la mig och sov. Jag hade tänkt kliva upp och plugga igen vid ett men orkade inte så jag klev upp vid 4 istället och pluggade i en halvtimme innan veckans andra final exam.

Hoppas jag gjorde bra ifrån mig på dessa nu. Annars känns nattens ansträngning helt meningslös.

Honesty

Jag är mig själv.
Hela tiden.

Jag står för vad jag gör och har gjort.
Även om jag inte alltid är stolt över det.

Jag bryr mig om människor.
Ibland mer än om mig själv.

Jag gör precis som jag vill, när jag vill.
Jag har en förmåga att koppla bort, glömma och gå vidare.

Jag är ärlig!
Det är så jag fungerar!


Black Widow

Idag fick jag höra att det bott en Svarta Änkan här på BV. Vilket är en jättegiftig spindel. Lite smått scary sådär. För ca en vecka sedan fick jag reda bo att det bor en lite längre ner på Cliff Drive också. Men att det fanns en här, där jag bor, det visste jag inte. Och nu vet ingen vart den är. För den har tydligen flyttat från sitt bo. Så just nu känns det ganska bra att jag snart åker hem. Jag menar, jag är ju rädd för svenska spindlar. Fatta vad rädd jag är för svarta änkor då!


Studying

Jag sitter nu i biblioteket och pluggar (och tar tydligen en liten bloggpaus) och lyssnar på musik (i hörlurar förtåss). Men jag har svårt att konsentrera mig. Jag måste skriva outlines på nio kapitel. Det känns som att jag har att göra i ett par dagar om man säger så. Sist satt jag i ca 14 timmar (totalt) för att få ihop outlines till bara fem kapitel. Men det är i alla fall bara onsdag och examet i det ämnet är på måndag så jag bör hinna med om jag bara lägger manken till. Wish me luck!

Bored...

Det tråkigaste som finns när man har massor med energi är att inte ha något speciellt att göra.

Jag vet, jag kan öppna böckerna och plugga lite, men jag har så mycket energi att jag inte skulle kunna sitta stilla och koncentrera mig på böckerna i vilket fall som helst. Så det känns inte lönt att försöka.

Men snart är det dags att ta sig till Mesa och äta på Subway. Mumsigt! Sen blir det nog lite pluggande.

Meeting

Idag hade jag möte med min counselor. Det verkar som att det inte är helt kört även om jag skulle få F i två kurser, men förhoppningsvis får jag inte det. jag kämpar på i alla fall.

Nästa termin blir det två engelska kurser och en psykologi kurs. Ingen finance kurs.

Fick höra att jag verkar vara en väldigt stark person och att jag tog mogna beslut från min counselor. Det tar jag som en komplimang. Sen ett det är en hel del personer som sagt att de tycker jag verkar vara en trygg, ärlig och rolig person gör ju inte självförtroendet sämre heller. idag har jag grymt mycket energi. Får hoppas det håller i sig så jag orkar göra allt jag borde göra ikväll.

Finals

Det är mycket som snurrar i skallen nu med alla finals som kommer snart. Nästa vecka är sista veckan med lektioner veckan efter det är alla slutprov. Jag har två på måndagen, ett på tisdagen och ett på torsdagen. Så nu blir det till att gräva ner näsan i böckerna fram tills dess. Ser inte direkt fram emot det. Men det måste göras. När alla finals är avklarad är jag ledig i en och halv vecka. Den tiden kommer att spenderas i solen för att få så mycket färg det bara går innan det är dags att stiga på planet och åka hem. Till Sverige.

Det kommer kännas konstigt att se alla igen. Nästan lite läskigt. Man undrar liksom vad alla där hemma kommer tycka om en nu. Inte för att jag tycker att jag är speciellt annorlunda mot när jag lämnade Sverige, men de där hemma kanske tycker det. Återstår att se...

A song


This is a song about life at and around Buena Vista, the apartment complex where I live in Santa Barbara!

Enjoy!


RSS 2.0