Wordfeud

Jaha... Då har jag också blivit hooked.

Behöver inte säga mer va?


Telefon

Jag har en ny telefon som jag testar. Förhoppningsvis blir det kanske lite bättre på uppdateringsfronten nu. Ska bara lyckas lära mig den också.


Sorry

Jag har varit en värdelös bloggare de senaste dagarna, men det beror helt enkelt på att jag inte haft någt internet. Så kan det vara ibland. Men nu ska jag försöka umgås med mamma lite.

Bloggar igen vid lämpligt tillfälle.

Julbak forts.

Idag var det ischokladens tur. Jag lyckades galant med det också.

Imorgon är det dags för julskinkan att bli griljerad.
Hoppas det går lika bra.


Fjärde Advent


Jag vet att det var i söndags, men hade inte tid att läga upp den då.
Bättre sent än aldrig, som man brukar säga.

Om två dagar är det Julafton!


Julbak forts.

Nu är knäcken gjord. Verkar som att den blev bra. Återstår dock att se om den stelnar som jag vill.

Nästa: Ischoklad, måste bara ha lite cocosfett.

Uppdatering:
Knäcken blev (enligt min åsikt) perfekt!

Julbak

Frågan är om man ska våga sig på det. Har ju inte direkt nått bättre för mig. Så har jag råd kan jag lika gärna försöka. Med risk för att misslyckas.


Vaken

Då har man redan varit vaken i fyra timmar. Hur tråkigt som helst. Vaknade halv 6 och försökte somna om, men det gick inte. Satte mig framför datorn en stund, tog en promenad, satte mig framför datorn igen, gick och la mig i sängen och läste för att sedan försöka sova igen. Ingen lycka denna gången heller, så nu sitter jag här framför datorn. Igen.

Fakk off and die

Torkel i Knipa är en rolig film det.

Just saying!

Bättre?

Jag trodde det skulle bli bättre när jag kom hem. Men det är fasen värre än någonsin. Vet inte hur jag ska hantera det. Önskar att det bara kunde försvinna!

Frulle

Sitter hos pappa och äter frukost. Blev rostade mackor med ost, kokta ägg och te vid sidan om bloggen och facebook. När det är uppätet blir det kanske till att ta en liten promenad här i vinteridyllen innan den försvinner.

Kollektivt

Sådär.
Nu kan jag åka kollektivt.
Och inte behövde jag betala fullt pris.

Det känns ju helt underbart.

Landet

Att åka ut till Färjestaden ett tag lät som en jättebra idé. Lugn och ro ett par dagar, det kan bli skönt. Har jag fullkomligt tappat bort mig själv? Men är ju helt låst. Kommer ingen stans. Så nu beger jag mig till Stenhamra en stund. Behöver lite civilisation. Får ju passa på när far min ska ut och åka, för jag har minnsan inget eget färdmedel. Inte änns ett busskort.


Snurrigt

Ja, det är snurrigt som attans i mitt huvud just nu. Jetlag blandat med sjutusen olika känslor blir en ända röra. Känslan att inte orka mer växer sig starkare ju mer krav det ställs på mig. Kan man inte bara få komma hem och njuta lite? Just nu känns det som att sommaren är på väg att upprepa sig, och det vill jag inte.

Men jag är i alla fall glad över att snön jag beställde inför hemkomsten är levererad. =)

Home

Äntligen hemma!


Leaving

Idag åker jag. Könns helt sjukt.
Flygbussen går om 50 minuter.

Bye bye Santa Barbara!

Last Night

Sista natten i Santa Barbara. Känns märkligt. Har ställt klockan på sju imorgon. Hoppas jag kommer upp! Men det ska nog gå bra, imorgon är ju faktiskt dagen jag längtat efter så länge. Att sova lär däremot inte gå lika bra. Får kanske sova lite på planet. Men inte för mycket, för då kommer jag inte kunna sova något natten mellan fredag och lördag, och det vill jag, för jag vill orka med lördagen då jag ska till en av de bästa på middag!

Snart hemma! Underbart!

My Grades


Lite små kul att mina betyg bildar ordet APA...


Psychology

Jag är galet glad just nu! Jag har äntligen fått alla mina betyg! Jag trodde jag skulle få ett B i psykologin men jag fick A. Känns helt underbart! Fick alltså högsta betyg i båda de kurserna som var "letter graded". Känner mig grymt stolt över mig själv nu!


Dagens Övningar


2011-12-14


A Long Walk

Då var man tillbaka i lägenheten igen efter en ca två timmar lång promenad. Skönt var det! Tog en hel del bilder också, men de lägger jag upp vid annat tillfälle. Nu ska jag ta en välbehövlig dusch innan det är dags att börja laga mat.

SB

Sista hela dagen i Santa Barbara idag. Och vad gör jag? Jo, jag sover till klockan ett på dagen. Snacka om att ta tillvara på tiden... NOT!

Ska snart göra mina övningar sen ska jag ta en sista långpromenad. Sen vid sex-tiden ska jag börja laga mat till mig och mina två vänner. Ska bli mys, men samtidgt lite sorgligt. Då jag vet att det kommer dröja länge innan jag träffar dem igen. Sm ska i och för sig skjutsa mig till flygbussen, men sen dröjer det.

Känns så otroligt bitterljuvt att allt man gör nu är sista gången i SB. Det är några personer jag kommer sakna grymt mycket. Hoppas, hoppas, hoppas att saker och ting går smidigt så att jag kan komma och hälsa på i Santa Barbara i vår.

Dagens Övningar


2011-12-13


Resfeber

Nu har jag packat allt. Det var inte mycket jag behövde slänga till slut, eller ja, inte lika mycket som jag trodde i alla fall. Tycker jag har fått ihop det riktigt bra.

Imorgon (onsdag) ska jag bjuda två av mina vänner på middag. Ett sista ryck att göra slut på maten. Hoppas det går åt, men det tror jag.

Usch jag kommer ha sjukt svårt att sova de här två sista nätterna. Känner ju nu har det spritter i kroppen, som det alltid gör när jag ska ut och resa. Vilket betyder att lilla jag lär ligga klarvaken fram till sent, eller snarare tidig morgon. Inatt gör det inget, för imorgon kan jag sova tills jag vaknar av mig själv. Men imorgon natt blir det jobbigare. För på torsdag måste jag gå upp tidigt. Flygbussen går 10.20 från Santa Barbara, och då ska jag hinna packa det allra sista som ska ner i handbaggaget. Och jag vet hur virrig jag är när jag har resfeber så det brukar inte vara lika lätt som det låter.

Men snart, SNART är jag hemma!

Lucia

Idag firades Lucia hemma i Sverige. Själv har jag inte firat det, men jag har spenderat halva dagen med två av de bästa här Santa Barbara. Promenerade ner Downtown för att möta upp dem och fika på Starbucks, sen strövade vi runt och tittade i lite affärer innan det var dags att bege sig hemmåt. Promenerade även hem. Så det har blivit massa motion idag. Det gillar vi!


Yogurt

Idag blev det en tur till Yogurtland med en av mina roomies från förra terminen. De hade fått massa nya smaker sen jag var där sist. Tyvärr var det nog sista gången jag var där. Ska dock försöka hitta ett jobb och jobba arslet av mig hemma så att jag kan komma tillbaka och hälsa på i vår.


Dagens Övningar


2011-12-12


New Years

Jag vill ha en nyårsklänning och tänkte att jag skulle ta och skaffa det här, där det är billigt. Har hittat några som bara kostar ca 20 dollar. Hemma i Sverige är det inte någon idé att änns försöka hitta någon, de kommer vara för dyrt.

Så hjälp mig välja nu.
Jag har visserligen redan köpt en, men kanske byter den om ni tycker annorlunda.

Vilken tycker ni?

 
En guldklänning...

  
... en svart/guld glittrig klänning...

 
... eller en mattare svart klänning?


Bridesmaids

Såg filmen Bridesmaids ikväll. Jag tyckte dialogen i filmen var fruktansvärt krystad, så pass krystad att den blev riktigt tråkig emellanåt. Den hade i och för sig sina roliga ögonblick, men en scen var så fruktansvärt vidrig att den här filmen går bort för min del.

Absolut ingen film i min smak.


Dagens Övningar


2011-12-11


Mys

Massor med tända ljus och julmusik!
Mysig tredje advent.
Det förtjänar jag, trots att jag inte kommer kunna packa allt jag vill.


Packing

Jag har börjat packa lite smått och har nu insett att det inte finns en chans att jag får med mig allt jag vill ha med mig hem. Skulle behöva lite pengar så att jag skulle kunna betala övervikt. Men det kommer inte att hända, så det blir till att slänga halva livet. Det ser jag inte fram emot.


Alone

Nu har jag lägenheten för mig själv ett par dagar.
Sista roomiesen åkte för en liten stund sedan.
Nu kan jag sprida ut mig ordentligt innan jag packar allt jag ska ha med mig hem.


Tredje Advent


Dagens Övningar


2011-12-10


Only Days

Imorgon åker mina roomies hem till Sverige. Det betyder att jag kommer ha lägenheten för mig själv i några dagar. Skönt på ett sätt, men det kommer också kännas tomt.
På torsdag är det min tur att lämna Santa Barbara. Det kommer bli en lång resa, ca ett dygn från dörr till dörr, men vad kul det ska bli och träffa alla igen. Så från ca klockan 19 kommer ni kunna nå mig på min svenska mobil igen.

Bara några dagar kvar och min längtan är obeskrivlig!


♥ ♥ ♥

"Riktiga karlar hittar du bakom varje hörn", sa Gud...
så log han och gjorde jorden rund.

♥♥♥


Dagnes Övningar


2011-12-09


Candy

Idag på IBS-lunchen fick vi små påsar med svenskt godis. Blev så himla glad. Jag lyckades till och med smila till mig en extra påse. Så nu har jag ätit upp en av dem, den andra sparar jag till en anna dag.

Tack så mycket IBS!


Eight Ball Game


Ställ en fråga
Klicka på "the magic eight ball"
Läs svaret


Graduation Luncheon

Idag bjuder IBS på lunch. Ska även få mitt diplom som visar att jag studerat det här året i USA. Ska bli trevligt, men jag önskar att da hade haft lunchen aningen senare. Ska vara på plats kl. 12.00, 13.00 hade varit mer lagom, tycker jag.

Hade tänkt lägga upp en bild, men fick inte till någon bra, så det får bli en annan gång. Om jag inte hittar någon trevlig bild bland mina gamla bilder förtståss.


Bild från när jag provade hattar i Solvang för några veckor sen


Back

Yes, vattnet kom tillbaka.
Så nu har jag duschat och gjort mig redo för sängen.

God natt!


Water

Efter en riktigt trevlig pratstund med mina roomies är jag nu ensam hemma. Det har gått ut för att fira att skolan är slut. Själv stannar jag hemma då jag ska upp hyfsatt tidigt imorgon. Hade tänkt hoppa in i duschen nu efter att jag gjort mina övningar, men d et var inte lika lätt som jag trodde. Det kommer nämligen inget vatten ur kranarna. Det betyder att jag inte kan göra någonting annat heller som kräver vatten. Hade annars jag sett fram emot och göra te och krypa ihop framför en film. Men icke. Jag får snällt vänta på bättre tider, utan te.

Och bloggen ser fortfarnade inte ut som den ska, ser bara halva texten, så fick skriva texten i word först.


Dagens Övningar


2011-12-08


Friendship

Vänner som berör en så pass mycket att man börja gråta är sällsynt

MEN

Det är äkta!


Dagens Övningar


2011-12-07


Strange

Min blogg är sne. Rutan man ska skriva i är helt förskjuten. Får hoppas att det funkar ändå.

Hur som helst!
Nu är skolan över för min del, i alla fall här i staterna. Nu har jag ett par dagar på mig att varva ner, sen är det dags att packa alla mina saker för att flytta tillbaka till Sverige. Ska bli så skönt att komma hem. men först ska jag njuta av de dagar jag har kvar i Santa Barbara.


Final

Nu har jag lyckats plugga lite inför mitt slutprov som jag har imorgon, eller snarare idag, kloackan har ju passerat tolv för länge sen. Men jag har i alla fall svarat på två essay-frågor som vi skulle, så "bara" 50 flervals frågor imorgon. Bara jag inte försover mig. Det vore ju typiskt mig. Om kanske ska ta lägga sig nu, klockan är ju trots allt kvart i tre. Blir nog bäst!

God Natt!

Dagens Övningar


2011-12-06

(fast jag fuskade lite, gjorde bara halva plankan)


Walk

Jag har nu varit borta i ca 3 timmar. Jag har rört på benen under nästan hela den tiden.

Det kan man kalla långpomenad!
Tänk vad lite musik i öronen kan göra.

Mad

Idag är en sådan där dag som man gärna skulle vara utan. Har sådana aggressioner i kroppen just nu. Jag hatar att känna så när jag inte vet var de kommer ifrån. Vaknade upp superarg i morse och känslan hålleri sig. Sjukt störande.


Stuck

Jag har fastnat. Får inget gjort. Vet inte vart jag ska börja!

Jag gillar inte att plugga inför slutprov!
Det är verkligen långt ifrån min starka sida!

Ten Days

För att inte bli helt galen så ska jag försöka tänka på något annat.

Tio dagar! Endast tio dagar tills jag är hemma i Sverige!
Då kanske mitt huvud återgår till det normala igen!


Shadow

Jag tror jag börjar bli galen. Jag bloggade ju om när jag kände en hand på min axel trots att ingen var där. För en liten stund sedan såg det ut som någon gick från sovrummen till köket, men ingen där. Det var nästan helt mörkt i lägenheten när jag "såg" det, bara en svag lampa i köket och ett ljus på bordet framför mig. Så det jag såg var skugga, trodde det var en av mina roomisar först som kom upp, men det var inget ljud och ingen där. Efter det tände jag lamporna. Börjar freaka ut mig själv tror jag. Psyket nästa!


Problem

När jag äntligen sätter mig för att börja plugga så visar det sig att de power-points jag behöver inte finns. Först kom jag inte in på sidan där de finns att ladda ner. Efter många om och men så kommer jag in på sidan, men då finns inte alla power-points. Min lärare har tydligen inte lagt upp alla än, trots att hon sagt att hon skulle det. Vi fick inte änns anteckna klart ibland för att hon var stressad "för hon skulle ju ändå lägga upp dem på Moodle, då kunde vi titta där". Mmm... eller hur. Det är ju lätt när hon inte lagt upp dem. Nu blev det genast mycket jobbigare. Psykiskt! Blev så mycket mer som måste göras, hade varit sååå mycket lättare att ha alla power-points slides att titta på.

Studying

Jag hade tänkt att jag skulle plugga till mitt slutprov i psykologi som jag har på onsdag de senaste fyra dagarna. Idag sorterade jag lite anteckningar. Längre än så har jag inte kommit och det är nu måndag kväll. Tänkte sitta inatt och plugga. Kan ju ändå inte sova. Så ska försöka göra något bra av den tiden i stället.

Det löser sig säkert!

Dagens Övningar


2011-12-05


OFF

Jag gäspar som en galning men kan ändå inte sova!

För mycket tankar!

Hur stänger man av?


Dagens Övningar


2011-12-04


Cold

Som vanligt när skolan börjar lugna ner sig så går jag och blir förkyld. Värsta blåsan på läppen, halsont och lite snuva. Men jag är rätt säker på att det kommer bli värre. Idag är första deagen med symtomen. Alltid när man varit superstressad och sen slappnar så blir det så här. Så typiskt, kunde jag inte fått ha gjort sista provet innan jag går och blir sjuk. Får se det från den ljusa sidan. Kanske hinner bli frisk innan jag åker till Sverige då.

Andra Advent


Dagens Övningar


2011-12-03


Love

"Vi sårar de som verkligen älskar oss
och jagar de som ignorerar oss..."


Detta är ett citat som jag hittade här.
Sorgligt hur det stämmer in på allt för många människor.


Hot

Igår blev det Hot Tamales och öl.

Mmm...



Budweiser & Hot Tamales

  


Extra

Idag är en sån där dag då jag längtar hem extra mycket och känner mig extra ensam. Idag är en sån där dag då det känns som att gråten liggar och bara väntar på att bryta fram utan anledning. Idag är en sån där dag då jag skulle behöva en riktigt nära vän som man bara kan vara med utan att egentligen göra någonting.

Finns inte ord för hur mycket jag saknar min familj och mina vänner.

Mindre än två veckor kvar nu! Det kan inte gå fort nog!


My Reward


Man kan välja hur man vill ha dem,
nervikta eller inte?

 
Visst är de snygga?
Köpta på G by Guess om någon undrar


Dagens Övningar


2011-12-02


Home

Den här tiden om två veckar har jag befunnit mig i Sverige i flera timmar.

Vad jag längtar!

Reward

Jag har nu belönat mig själv för min insats i skolan...


Kanske lite tidigt då jag har ett prov kvar att göra, men jag passade på medans det vara rea. Det var dessutom mer rea än jag trodde. Bild kommer senare.

Men vad belönade jag mig med? Gissa en gång!


Ett par skor såklart!

Dagens Övningar


2011-11-30


2011-12-01


Countdown

Nedräkningen kan nu börja på riktigt. För det är nu 1 december och jag får äntligen öppna första luckan på min julkalender. Underbart!


Pass

Jag vet nu med säkerhet att jag klarat min Engelska 70 kurs med bravur. Slut betyget är dock fortfarande lite osäkert. A eller B det är frågan. Mig spelar det ingen roll, jag är nöjd vilket som. Vad jag tyckte var en skittermin visar sig sluta helt okej. Jag kan åka hem med flaggan i topp. Det gillar vi,  eller hur?


Last Class

Om en timme är det dags för mig att gå till min sista lektion för den här terminen. Känns lite konstigt faktiskt. Men skönt, så himla otroligt skönt! Sen är det bara ett prov kvar, och jag har ca en vecka på mig att plugga till det. Kommer gå hur bra som helst.

Om två veckor lämnar jag det här landet och kommer endast att återvända för semester. Det ser jag fram emot!

Storm

Tre timmar senare är jag klar med min Book Report. Finally! Den är visserligen inte så bra som jag hade velat ha den, men jag orkar inte fila på den mer nu. Jag har i alla fall gjort den. Just nu känns det som huvudsaken. Hoppas att den inte är så dålig så att den drar ner mitt betyg allt för mycket bara.

Det är förresten storm här nu. Eller ja, det låter som det i alla fall. Rätt var det är så kommer det sådana vindbyar att man skulle kunna tro att rutorna flyger in i lägenheten vilken sekund som helst.

Nu är frågan om man ska försöka sova ca tre timmar eller om jag ska hålla mig vaken och sova i eftermiddag istället. Ska fundera lite på det innan jag bestämmer mig. Är ju ganska så stor chans att jag försover mig om jag går och sover.

Book Report

Klockan är nu tre på natten. Och jag har precis börjat på min book report som ska lämnas in halv elva imorgon (idag) dvs. om 8 timmar. Kommer antagligen inte bli någon sömn i natt. Får gå hem och sova efter lektionen imorgon.

Efter ett antal samtal verkar det som att saker och ting kommer lösa sig i alla fall. Därav denna uppdatering. Hade aldrig orkat skriva nått tråkigt (inte något kul heller för den delen) om inte saker och ting hade börjat ljusna.

Nä, åter till studierna.

Down

Idag är ingen bra dag. Jag kommer INTE göra några övningar idag. Jag skulle ha pluggat och fixat med min book report idag, men det har jag inte gjort. Kommer väl gå åt skogen med den eftersom jag inte tänker göra något åt den just nu heller, trots att det är inlämning imorgon, sista lektionen för i år.

Idag ligger verksamheten helt nere!


RSS 2.0